Circle of Life 2022

Vlieland, 22 t/m 24 juni 2022

Doelgroep: Huisartsen
Locatie: Hotel Seeduijn, Vlieland

Van 22 t/m 24 juni 2022 wordt op Vlieland de huisartsennascholing "Circle of Life" georganiseerd.

Het wel en wee van een aantal orgaansystemen gedurende verschillende fasen van ons leven vormt de rode draad van deze nascholing.

Het programma bestaat uit 20 uur geaccrediteerde nascholing bekeken vanuit verschillende orgaansystemen, zoals bijvoorbeeld het hart en vaatstelsel of het urinewegstelsel. Dit brengt in elke leeftijdsfase andere problematiek met zich mee waar u als huisarts in uw dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Deze problematiek vormt de kern van plenaire kennisoverdrachten en interactieve workshops van de cursus "Circle of Life".

Onder leiding van de huisartsen van Stichting B-wise: Leo Boom, Erik Baart en Nol Bollongino wordt in samenwerking met een keur aan sprekers weer een praktisch en interessant programma gemaakt. Docenten in deze cursus zijn: kinderarts Carole Lasham, uroloog Wieteke Kniestedt, cardioloog Paul de Milliano, MDL arts Bram van den Elzen, vaatchirurg Tanja Cijs, verslavingsarts Loes Hanck, nefroloog Chris Hagen, huisarts Otto Maarsingh, klinisch farmacoloog Glenn Dumont en dermatoloog Alice Langeveld.

Het cursusprogramma is in 2020 vernieuwd, in 2021 herhaald en wordt in 2022 nog een keer herhaald. Onderwerpen zijn: babykwalen, leverpathologie, uro-oncologische alarmsignalen, diabetes nieuwe middelen, ECG's, veneus versus arterieel vaatlijden, medicatieverslaving, de rol van de huisarts bij nierfalen, obesitas, dermatologiequiz, cardiologiekwartet, duizeligheid, ADHD casuïstiek en 'niets is wat het lijkt'.

Foto's van vorige Circle of Life cursussen vindt u op deze fotopagina
De inschrijfvoorwaarden en meer informatie over de cursus, de docenten, stichting B-wise, Vlieland, het hotel en mogelijkheid tot verlenging vindt u op www.circleoflifecursus.nl

U kunt zich aanmelden via onderstaande inschrijfformulier:
Het aantal beschikbare plaatsen wordt bijgehouden in de agenda


De Circle of Life cursussen worden mede mogelijk gemaakt door Bayer, Novo Nordisk en Medice

                                   

wijzigingen en fouten voorbehouden