Vlieland 2019

Circle of Life Cursus 19 t/m 21 juni 2019

Deze cursus is vol, u kunt zich aanmelden voor de wachtlijst via het inschrijfformulier
Doelgroep: Huisartsen
Locatie: Hotel Seeduijn, Vlieland

Van 19 tot en met 21 juni 2019 wordt op Vlieland de huisartsennascholing "Circle of Life" georganiseerd.

Het wel en wee van een aantal orgaansystemen gedurende verschillende fasen van ons leven vormt de rode draad van deze nascholing.

Het programma bestaat uit 18 uur geaccrediteerde nascholing bekeken vanuit verschillende orgaansystemen, zoals bijvoorbeeld het spijsverteringsstelsel of het urinewegstelsel. Dit brengt in elke leeftijdsfase andere problematiek met zich mee waar u als huisarts in uw dagelijkse praktijk mee geconfronteerd wordt. Deze problematiek vormt de kern van plenaire kennisoverdrachten en interactieve workshops van de cursus "Circle of Life".

Onder leiding van de huisartsen van Stichting B-wise: Erik Baart, Nol Bollongino en Leo Boom is in samenwerking met een keur aan medische specialisten een praktisch en interessant programma gemaakt.

Het cursusprogramma in 2019 zal nog eenmaal gelijk zijn aan dat van 2018 (en 2017). Dat wil zeggen dat kindergeneeskunde, oogheelkunde, cardiologie, MDL, longgeneeskunde en urologie op het programma zullen staan. Onder andere de volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

Kinderen: kinderoogheelkunde, kinderurologie en voedselallergie bij kinderen
Volwassenen: spirometrie workshops, ontsteking aan de darm, het rode oog en astma
Ouderen: incontinentie ontlasting, bekkenbodempoli en ‘oud en benauwd’

Verder staat ‘het grote cardiologie ganzenbordspel’ op het programma. En op de laatste dag komen verschillende vaardigheden aan bod in de doe-workshops over o.a.: corpus alineum verwijderen uit oog, hormoonspiraalinsertie, tapen, ECG lezen en intracutaan hechten.

Meer informatie over de cursus, de docenten, stichting B-wise, Vlieland, het hotel en mogelijkheid tot verlenging vindt u op www.circleoflifecursus.nl

Inschrijven voor de wachtlijst kan via onderstaande link naar het inschrijfformulier. Zodra er plaats is, ontvangt u bericht en u hebt dan nog 2 dagen de tijd om te laten weten of u definitief mee wilt.

Mede mogelijk gemaakt door Bayer, Kiowa Kirin, Chiesi en Medice

                    

wijzigingen en fouten voorbehouden